2017’de Baf bölgesinde bir dizi yeni kültürel miras koruma projesi başlatılmıştır. Bu çalışmalar arasında Aşağı Baf’taki Hamamlar (Hasan Ağa Türbesi yakınında), Mutallo bölgesindeki Cami-i-Kebir Minaresi (Ktima), Ayios Nikolaos köyündeki Ayios Nikolaos/Aynikola Camisi ve Minaresi ve Baf’ın Ayios loannis köyündeki Ayios loannis/Ayyanni Camisi yer almaktadır. Bu yeni projeler, 2015 yılında tamamlanmış olan projelerin ardından başlamıştır. “Baf Kümesi” olarak da bilinen bu projeler; Aya Kiriaki/Chrysopolitissa arkeolojik alanındaki Baf Hamam’ı, Evretou/Evretu’daki Evretu Camisi ve Chrysochou/Hirsofu’daki su değirmeni projesinden oluşmaktadır.

AYIOS IOANNIS / AYYANNİ’DEKİ CAMİ

Toplam Proje Bedeli: Yaklaşık €116,000

Cami, Baf’ın 43 km doğusundaki Ayanni köyünün merkezinde yer almaktadır. Dikdörtgen şeklinde bir yapıdır ve daha önce burada bulunan bir caminin yerine inşa edilmiştir.  Mihrap ve ahşaptan yapılmış sade minber varlığını korumaktadır.

Koruma projesi tamamlama töreni 23 Kasım 2017’de gerçekleştirilmiştir.

AYIOS NIKOLAOS/AYNIKOLA CAMİSİ& MİNARESİ

Toplam Proje Bedeli: Yaklaşık €120,300

Cami Baf’a 47 km uzaklıktaki Aynikola köyünün merkezinde ve köy okulunun yanında yer almaktadır.  Cami diktörtgen bir yapıdır ve Osmanlı döneminde daha önce inşa edilmiş bir caminin yerine yapılmıştır.  Minare ise 1937’de eklenmiştir.

Koruma projesi tamamlama töreni 23 Kasım 2017’de gerçekleştirilmiştir.

HAMAMLAR (HASAN AĞA TÜRBESİ YAKINLARINDA)

Toplam Proje Bedeli: Yaklaşık €154,000

Orta çağ Hamamları veya eski Türk hamamları olarak da bilinen hamamlar 1896 yılına kadar aktif olarak kullanılmıştır. Korunan yapı, neredeyse bir kare şeklinde olan dört alandan oluşmaktadır. Her bir alanın tavanında: Küçük daireler şeklinde delinmiş, Osmanlı mimarisine özgü bir tarzda yapılmış birer kubbe vardır. ‘Ölçüm, İnceleme, Değerlendirme ve Proje Tasarım’ çalışması Haziran 2016’da sona ermiştir.

CAMİ-İ KEBİR MİNARESİ (KTIMA/AŞAĞI BAF)

Toplam Proje Bedeli: Yaklaşık €76,000

Cami, Kral Mezarları arkeolojik alanının iki kilometre doğusunda, Baf’ın Türk mahallesinin merkezinde yer almaktadır. Muhtemelen 15. yüzyılda inşa edilmiş eski bir Bizans kilisesiydi. Osmanlı döneminde kilise camiye çevrilmiş ve kuzeybatı köşesine bir minare eklenmiştir.